De Verenigde Staten willen dat buitenlandse luchthavens op sommige internationale vluchten richting de Verenigde Staten apparatuur weigeren die niet is opgeladen. Het land vreest dat telefoons of laptops worden ingezet als explosief.

Op 'bepaalde vliegvelden' kunnen reizigers daarom worden gevraagd om hun telefoon of andere elektronische apparatuur in te schakelen. Lukt dat niet, dan kan het apparaat worden geweigerd. Het gaat om telefoons, laptops en tablet.

Onder meer de iPhone van Apple en Galaxy-modellen van Samsung zouden onder de loep worden genomen, omdat ze als bom zouden kunnen worden gebruikt. Het gaat om vluchten richting de Verenigde Staten vanuit Europa, het Midden-Oosten en Afrika, maar welke luchthavens precies onder het strengere regime vallen, is onduidelijk.

De Amerikaanse Transport Security Administration maakt zich zorgen dat terroristische groeperingen in het Midden-Oosten zouden proberen om een vliegtuig richting de Verenigde Staten op te blazen. Als onderdeel van de veiligheidsmaatregelen worden ook de schoenen van reizigers scherper onder de loep genomen.

tweakers.net

Published On: 07-07-14|Categories: nieuws|

Deel dit bericht