Honderden mensen stonden in de rij voor de iPhone 4S die in Hong Kong in de verkoop ging. Nadat er opstootjes dreigden te ontstaan, uitgelokt door personen die tegen betaling in de rij staan vooranderen, greep de politie in.

Mensen die voor geld in de rij wachten voor hun opdrachtgever worden ‘scalpers’ genoemd. Zij kunnen hiermee zo’n 65 dollar verdienen. Hoewel de iPhone pas ’s ochtends om 7 uur in de verkoop zou gaan, stonden de eerste wachtenden de dag ervoor al in het begin van de middags in de rij. De scalpers bedreigden wachtende mensen en probeerden voor te dringen. Dit leidde tot discussies waardoor de politie ingreep en de scalpers wegstuuurde. Op het moment dat de politie uit het zicht was, kwamen de scalpers weer terug.

De politie sloot daarop  de voetgangersbrug af en spoorde de mensen in de rij aan naar huis te gaan. Inmiddels is de voetgangersbrug wel weer open, maar nu onder nauwlettend toezicht van de politie zoals in onderstaand filmpje is te zien. Naar verluidt staan er duizenden mensen in de rij, veel meer dan in New York het geval was. De iPhone 4S-toestellen die in de voorverkoop gingen, waren binnen 10 minuten uitverkocht in Hong Kong.


Computer Idee

Published On: 10-11-11|Categories: nieuws|

Deel dit bericht