Een startersbedrijfje in Californië heeft een techniek ontwikkelt die van de webcam een creditcardlezer maakt. Makkelijker in het gebruik, en ook veiliger, stelt Jumio.

 

 

Jumio heeft voor het gebruik van de webcam als creditcardlezer nieuwe beeldherkenningsalgoritmes ontwikkelt, en ook een nieuwe, beveiligde methode van video streaming. De applicatie – Netswipe gedoopt – instrueert de pc- of laptopeigenaar om de creditcard op de juiste wijze voor de webcam te houden. Die hoeft vervolgens alleen nog de driecijferige verificatiecode in te toetsen die achterop de kaart staat om de transactie af te ronden. Het proces duurt minder dan een seconde. Snelheid en accuratesse van Netswipe is getest en verbeterd met een miljoen trainingsvoorbeelden.

Niet tikken, dus lastig af te kijken
Het opnemen van een beeld van de creditcard verlost de eigenaar ervan van het intikken van zijn persoonlijke details, en maakt het ook onmogelijk om die gegevens af te kijken door mee te kijken met de toetsaanslagen of door de inhoud van de communicatie met de ontvanger van de gegevens af te vangen. Jumo slaat de gegevens ook niet op, zodat zijn bemoeienis geen extra kans op lekken oplevert.

Niet voor de gek te houden
Volgens Jumio is zijn beeldherkenningstechnologie voldoende robuust om fraude met bijvoorbeeld een kopie van de creditcard op papier te herkennen. De technologie ‘ziet’ of er een stuk plastic of ander materiaal voor de camera wordt gehouden. Ze herkent niet alleen de letters en nummers, maar ziet ook of deze op de juiste plaatsten en op de juiste wijze gestanst zijn, en kan ook het hologram op echtheid controleren.

Volgens Jumio gaan vijf grotere onlinebedrijven netswipe implementeren. Welke dat zijn, en wanneer dat gebeurt, is niet bekend.

Automatiseringgids

Published On: 05-08-11|Categories: nieuws|

Deel dit bericht