Morgen is het weer patch tuesday bij Microsoft en is het weer tijd om wat zwakke plekken en lekken te dichten in de software. Voor veel gebruikers betekent dit vaak ook een goede reden om de computer weer eens opnieuw op te starten. Morgen zullen er in totaal 12 security updates worden vrijgegeven.


Deze 12 updates zullen 22 zwakke plekken gaan dichten in onder meer Windows, Internet Explorer en in Internet Information Server (IIS). In totaal heeft Microsoft 3 van de 12 updates gemarkeerd als "kritiek" en de andere 9 zijn "belangrijk".

Het is weer een flinke patchronde met in totaal dus 12 updates, in december van vorig jaar was de grootste patchronde ooit met 17 updates. Zoals we van Microsoft gewend zijn geven ze in dit stadium vrij weinig informatie vrij, dit om eventueel misbruik te voorkomen. Het gaat in elk geval om één zwakke plek in IIS die het mogelijk zou maken om "denial of service" aanvallen uit te voeren. Ook is er een update voor Internet Explorer onderweg en voor Visio. De andere security bulletins zoals Microsoft ze noemt hebben effect op de werking van Windows.

De enige details die Microsoft wel vrij heeft gegeven is dat het afrekent met 3 zero-day kwetsbaarheden, deze waren al wat langer bekend maar Microsoft had nog steeds geen oplossing hiervoor gevonden. Deze drie zero-day kwetsbaarheden hebben te maken met Internet Explorer, IIS en een onderdeel in Windows dat de thumbnails genereert van bestanden en afbeeldingen.

Klanten met een SLA overeenkomst worden automatisch voorzien van deze updates.


http://www.techzine.nl/nieuws/25302/wederom-grote-patchronde-microsoft-op-komst.html

Published On: 07-02-11|Categories: nieuws|

Deel dit bericht