Het onderzoeksbureau heeft rapporten bijgehouden van alle crashes op al hun systemen. In de testomgeving speelden tientallen browserversies mee op verschillende besturingssystemen en platformen. Sauce Labs concludeert dat Internet Explorer het vaakst crasht, maar dat is niet het einde van het verhaal.

Internet Explorer is met een foutenmarge van 0,25 % de slechtste geteste browser. Elke browser heeft echter heel wat verschillende versies en sinds IE 7 is de browser van Microsoft aanzienlijk verbeterd.

Terwijl IE 7 nog een foutenmarge van 0,29 % had, heeft de meest recente versie, IE 10, een indrukwekkende foutenmarge van amper 0,05 %.

U vraagt zich ongetwijfeld af welke actuele browser dan het slechtst scoort als Internet Explorer zo aanzienlijk verbeterd is? Het antwoord is Safari 6. De meest recente browser van Apple heeft een foutenmarge van 0,12 %.

De beste browser, in termen van het minst aantal crashes, is Firefox 22. Deze browser van Mozilla wordt op de voet gevolgd door Chrome 27 met een foutenmarge kleiner dan 0,02 %. Internet Explorer 10 heeft een foutenmarge van ongeveer 0,05 % en Opera 12 heeft een foutenmarge van 0,08%.

Sauce concludeert dat Firefox en Chrome de meeste stabiele browsers zijn. In vergelijking met de browsertest uit 2011 blijkt dat de foutenmarges alsmaar blijven dalen.

ZDNet.nl

Published On: 22-08-13|Categories: nieuws|

Deel dit bericht