WhatsApp-gebruikers krijgen via een software-update de mogelijkheid om hun berichten, foto's en video's op te slaan in Google Drive. Dat moet het terugzetten van backups gemakkelijker maken. De dienst heeft inmiddels 800 miljoen actieve gebruikers.

De nieuwe functie zit in versie 2.12.45, waarvan het installatiebestand op internet circuleert. Volgens Android Police zit er in deze nieuwe versie een mogelijkheid om ontvangen berichten, foto's en video's op te slaan in Google Drive. Daarbij kan de backupfrequentie worden ingesteld; bijvoorbeeld een keer per dag, of juist een keer per week of maand. Door een koppeling te maken met het bijbehorende Google-account kunnen backups gemakkelijker worden teruggezet: nu moeten gebruikers nog handmatig bestanden van de ene naar de andere smartphone overzetten, als zij willen overstappen.

Versie 2.12.45 wordt momenteel nog niet uitgerold en staat ook nog niet op de website van WhatsApp, waar versie 2.12.44 de laatste is. Waarschijnlijk wordt de software binnenkort officieel uitgerold, maar de makers hebben zelf nog niets bekendgemaakt.

In de afgelopen tijd zijn veel features toegevoegd aan WhatsApp. Zo kwam er de mogelijkheid om de dienst via het web te gebruiken en om te internetbellen. Een recente update bracht Material Design naar WhatsApp: dat is de design language die Google heeft bedacht voor Android en webdiensten. Oprichter Jan Koum liet onlangs weten dat de berichtendienst inmiddels meer dan 800 miljoen actieve gebruikers heeft.

 

Tweakers.net

Published On: 20-04-15|Categories: nieuws|

Deel dit bericht