De ellende lijkt maar niet op te houden. De grote november-update van Windows 10 blijft voor problemen zorgen. Ook Mac-gebruikers, die met bootcamp in de weer zijn gegaan, zijn de klos aangezien deze nieuwe update wifi-problemen oplevert.

Gebruikers die via Bootcamp Windows 10 hebben geïnstalleerd op hun Macbook of iMac lopen tegen driver-problemen aan als ze de laatste grote november-update installeren op hun systeem. Veel gebruikers merken op dat hun wifi-verbinding zeer instabiel wordt of zelfs helemaal weg valt. Het verwijderen en opnieuw installeren van de Bootcamp 6-drivers lost het probleem niet op.

Surface 3

Ook komen er klachten binnen over de Surface 3 tablet van Microsoft. Een klein deel van de gebruikers meldt dezelfde problemen te hebben met hun tablet. Een zeer instabiele wifi-verbinding die na ongeveer tien minuten helemaal wegvalt. Jammer genoeg haalt een system restore niet zoveel uit. Verschillende gebruikers klagen dat de update automatisch weer wordt uitgevoerd en voor veel frustratie zorgt.

Er is op dit moment nog geen workaround voorhanden. Bogdan Popa van Softpedia meldt dat dit hoogstwaarschijnlijk te maken heeft met een driverprobleem. "Sommige drivers liepen vloeiend op Windows 10 RTM (Build 10240) maar zijn niet meer compatible met de november-update (1511) van Windows 10. Dit is een van de redenen dat sommige PC-onderdelen niet langer meer goed werken", aldus Popa. "Hetzelfde gebeurt ook bij enkele 3rd-party apps en dat zal zo blijven tot ontwikkelaars hun drivers en software updaten."

Het ziet ernaar uit dat Windows 10 meer en meer op een haastklus begint te lijken en dat Microsoft daar nu de zure vruchten van plukt. Het handigst zou zijn als we de Windows 10-updates even zouden kunnen tegenhouden tot er bekend is dat deze goed werkt. Het is echter nog maar de vraag of dat nog werkt.

webwereld.nl

Published On: 09-12-15|Categories: nieuws|

Deel dit bericht