PC-gebruikers gaan vrijwel niet upgraden van Windows 7 naar Windows 8. Ook de tablet-strategie van Microsoft hinkt te veel op twee gedachten die zal teleurstellen.

Dat voorspelt het internationaal onderzoeksbureau IDC in het jaarlijkse rapport 'Worldwide System Infrastructure Software 2012 Top 10 Predictions'.

Het nieuwe Windows 8-besturingsysteem van Microsoft dat het bedrijf begin volgend jaar uitrolt zal volgens de voorspelling van het onderzoeksbureau irrelevant zijn voor traditionele pc-gebruikers.

Irrelevantie
"Windows 8 zal grotendeels irrelevant zijn voor gebruikers van traditionele PC's en we verwachten vrijwel geen upgrade-activiteit van Windows 7 naar Windows 8", voorspelt IDC in een het rapport in handen van techsite ZDNet.

De reden voor deze analyse ligt volgens experts in de nieuwe Metro-interface, die ontworpen is voor touchscreenapparaten. Deze interface leent zich minder goed voor de desktops en laptops vanwege het gebruik van muis en toetsenbord. Daarnaast biedt de desktopversie van Windows 8 te weinig vernieuwingen ten opzichte van Windows 7, vergeleken met de vrijgegeven ontwikkelaarsversie.

Tablets
De analisten van IDC zijn verder kritisch over het mogelijke succes van Microsofts tabletbesturingssysteem. Microsoft voert volgens IDC te veel een tweesporenbeleid met de ondersteuning van zowel x86-processors als ARM-processor op tablets. Het succes van de tabletstrategie zal volgens IDC daardoor teleurstellend zijn.

"Terwijl de x86-tabletstrategie logisch is als een overgangsoplossinging voor de huidige pc-gebruikers, zijn het de ARM-based apparaten die moeten gloreren en moeten voldoen aan de hoge standaard van Apple," schrijft IDC.

Desktopversie
De analisten van IDC zijn van mening dat Microsoft met de ondersteuning voor beide chips te veel op twee gedachten hinkt. Op de x86-tablets is naast de Metro-interface ook de traditionele desktopversie aanwezig. Op de ARM-gebaseerde tablets zit geen ondersteuning voor de desktopversie van Windows 8.

De ARM-processor die in de populaire tablets aanwezig is, is energiezuiniger dan de x86-processors die in desktop en laptops zit. IDC stelt dat Microsoft zich op één van de tabletversies moet richten om succesvol te zijn.

Webwereld

Published On: 06-12-11|Categories: nieuws|

Deel dit bericht