Volgens Morgan Stanley analyst Adam Holt is Microsoft dichter bij de release van Windows 8 dan mensen denken. Deze conclusie trekt hij uit een gesprek wat hij eerder deze dag had met verschillende hoge functionarissen van Microsoft.

Op basis van deze gesprekken weet Adam Holt te melden dat Windows 8 op een ARM processor zal werken en het besturingssysteem tegen het eind van 2011 klaar kan zijn. Er zouden binnen Microsoft meer dan 1000 programmeurs werken om het systeem zo stabiel mogelijk te maken en neemt daarmee de tabletmarkt erg serieus. Morgan Stanley verwacht dat er in 2012 meer dan 100 miljoen tablets zullen worden verscheept.

Er zijn op dit moment al tablets te vinden die Windows 7 draaien. Veel gehoorde klachten zijn echter dat de batterijduur om te huilen is en de snelheid en responsetijd zou niet zo zijn als bij tablets die iOS of Android draaien. Microsoft heeft in het verleden laten weten dat Windows 7 niet helemaal geschikt zou zijn voor de tabletmarkt en met verbeterde software op de markt zou komen. Mogelijk kunnen wij deze dus tegemoet zien rond 2012.


http://www.techzine.nl/nieuws/25408/windows-8-kan-binnen-half-jaar-af-zijn.html

Published On: 22-02-11|Categories: nieuws|

Deel dit bericht