AMSTERDAM – De verkoop van Windows 8-computers valt tegen. De cijfers zouden zelfs slechter zijn dan dezelfde periode vorig jaar.

Ook rond de feestdagen zou de verkoop van Windows 8 niet aangetrokken zijn. "De verkoop van Windows 8-pc’s is lager dan verwacht", aldus Emmanuel Fromont, hoofd van de Amerikaanse afdeling van Acer.

Verkoop omlaag

Ook onderzoeksbureau NPD stelt tegenover the New York Times dat de verkopen tegenvallen en dat er zelfs minder Windowscomputers verkocht worden dan vorig jaar toen er geen nieuwe versie uitgekomen is.

Windows 8 kwam 26 oktober op de markt. Vanaf dat moment tot begin december werden er in de Verenigde Staten 13 procent minder Windowsapparaten verkocht dan dezelfde periode in 2011.

De verkoop van Surfacetablets via de eigen winkels van Microsoft tellen daarbij niet mee, maar analisten stellen dat deze winkels zo schaars zijn dat de invloed beperkt is.

Afwijkend

Volgens Fromont van Acer is het afwijkende uiterlijk van Windows 8 één van de redenen voor de voorzichtigheid van consumenten. Volgens NPD wachten consumenten bovendien langer met de aanschaf van een nieuwe pc.

"Mensen kochten eerst elke vier jaar een nieuwe pc, nu doen ze dat elke vijf jaar. Daardoor zou de pc-verkoop met 20 procent kunnen afnemen."

Eerder kwamen er al geruchten naar buiten dat de verkoop van Windows tegenvalt. Microsoft wil tot dusver niet op de berichten reageren. In de eerste maand werden in ieder geval 40 miljoen licenties voor Windows 8 verkocht. Dat zegt alleen niets over de verkoop van nieuwe pc’s.

Nu.nl

Published On: 27-12-12|Categories: nieuws|

Deel dit bericht