Gisteren heeft Microsoft de officiële details van de derde update van Windows Phone 8 aangekondigd. Tijdens de presentatie gaf Joe Belfiore aan dat Windows Phone nog enkele belangrijke apps mist.

Hoewel Belfiore niet aangaf over welke apps hij het precies had, lijkt het duidelijk dat hij het hier heeft over populaire apps zoals onder andere Instagram en Vine. Het app-aanbod van Windows Phone is op dit moment nog relatief beperkt in vergelijking met de twee grootste mobiele besturingssystemen; Android en iOS.

Met de derde update van windows phone 8 krijgen ontwikkelaars eerder toegang tot de nieuwe software. Hiermee wil Microsoft Windows Phone interessanter maken voor app-ontwikkelaars, waardoor hethoopt dat er meer apps van derde partijen ontwikkeld zullen worden voor Window Phone.

Het lukt Microsoft vooralsnog maar niet om een groter marktaandeel te verkrijgen in de Verenigde Staten. In andere delen van de wereld heeft het meer succes en gaan de verkopen beter. In Latijns-Amerika en India weet het besturingssysteem zelfs beter te verkopen dan Apple's iPhone. Joe Belfiore geeft dan ook aan: "we zijn klein, maar we groeien snel."

www.techzine.nl

Published On: 16-10-13|Categories: nieuws|

Deel dit bericht