Beveiligingsbedrijf F-Secure vindt dat Windows XP een vierde service pack moet krijgen. Het grote aantal updates loopt uit de hand en kleinere bedrijven kunnen geen upgrade naar Windows 7 betalen.

Analist Sean Sullivan van F-Secure heeft een open brief naar Microsoft geschreven. In de brief pleit hij voor een vierde service pack voor het tien jaar oude besturingssysteem Windows XP. Volgens hem is het grote aantal beveiligingsupdates dat sinds Service Pack 3 is uitgekomen een te grote belasting voor beheerders.

De onderzoeker telt op een testmachine al 157 updates sinds Windows XP SP3 op 21 april 2008 uitkwam. Hij benadrukt bij het aantal patches dat dit bovendien een machine met een zeer minimale versie van Windows XP is. " De calculator is zelfs niet geïnstalleerd", stelt Sullivan.

Windows 7 geen optie
De analist erkent dat Windows 7 "cool" is maar geeft aan dat dit nieuwe besturingssysteem niet voor iedereen een optie is. Hij geeft het voorbeeld van een partner in midden Europa. Veel van zijn klanten hebben een klein budget voor hardware en kunnen Windows 7 dus helemaal niet installeren.

Omdat "de klant altijd gelijk heeft en je ze moet geven wat zij willen", zou een nieuw service pack voor Windows XP een goede stap zijn, stelt F-Secure. Het einde van de ondersteuningsperiode voor het OS duurt is nog ver weg. "En hoewel het aantal installaties snel krimpt zijn er nog veel gebruikers", stelt Sullivan.

Marketingtechnisch niet goed
Omdat het bedrijf snapt dat dit marketingtechnisch niet zo'n goede zet zou zijn zou de naam daarvan ook 'Update Rollup 1 for Windows XP SP3' kunnen worden, zo stelt het bedrijf. Volgens F-Secure is het zeker met de huidige economische situatie belangrijk. "Kleine en middelgrote bedrijven hebben al de hulp nodig die je ze kan geven", besluit Sullivan zijn betoog.

Webwereld

Published On: 12-08-11|Categories: nieuws|

Deel dit bericht