Apple heeft vandaag met veel vertraging een witte versie van de iPhone 4 op de markt gebracht. De smartphone is om te beginnen te koop in 28 landen, waaronder Nederland.

 
 
 

Philip Schiller, de marketingdirecteur van Apple, erkent in de aankondiging dat de witte iPhone nu "eindelijk te koop is". Hij bedankte alle klanten die "geduldig hebben gewacht tot wij alle puntjes op de i hadden gezet." Van de vorige generatie, de iPhone 3GS, is al veel langer een witte versie leverbaar.

Productieperikelen veroorzaakten driekwart jaar uitstel
Apple kondigde de lelieblanke iPhone 4 oorspronkelijk aan in juni 2010. Al na enkele dagen kwamen productieproblemen aan het licht. Aanvankelijk stelde Apple de introductie uit tot juli, maar de problemen bleken groter dan verwacht. De witte iPhone 4 zou toen tot december op zich laten wachten, maar ook die datum werd niet gehaald.

De witte uitvoering zal naar verwachting vooral in China, waar het publiek verzot is op witte gadgets, een gunstig onthaal vinden. Apple kan dankzij het nieuwe model mogelijk zo'n 1 tot 1,5 miljoen iPhones per kwartaal extra verkopen.

Even duur als zwarte model: vanaf 599 euro
In Nederland brengen T-Mobile, Vodafone, KPN en de KPN-dochters Hi en Telfort het toestel op de markt, gekoppeld aan een abonnement. Apple zelf verkoopt het toestel in zijn webshop simlockvrij voor 599 euro (16 GB) respectievelijk 699 euro (32 GB) en noemt een levertijd van 3 tot 5 werkdagen. De prijzen zijn gelijk aan die van de zwarte uitvoering.

Intussen blijven de speculaties over het tijdschema voor de volgende generatie van de iPhone rondzingen. Een artikel met video op Yahoo! News vat een aantal waarschijnlijke en onwaarschijnlijke noviteiten aardig samen. Veel analisten denken nu dat Apple de iPhone 5 – of 4GS, zoals degenen die geen ingrijpende veranderingen verwachten hem noemen – pas in september onthult. Eerdere modellen kwamen in juni of juli op de markt.

Automatiseringgids

Published On: 29-04-11|Categories: nieuws|

Deel dit bericht