Steve Wozniak, samen met Steve Jobs de oprichter van Apple, laat zich negatief uit over de nieuwe iPhone 4S. Hij is niet tevreden over iOS 5 en ook over Siri is hij niet te spreken. Op sommige vlakken functioneert Android volgens hem beter dan iOS.

Steve Jobs had een grote hekel aan Android en dreigde het mobiele besturingssysteem zelfs "te vernietigen". Ook veel Apple-fans beschouwen Android als een kopie van iOS. Steve Wozniak daarentegen is best wel positief over het mobiele besturingssysteem van Google. Hij vindt de iPhone weliswaar de allerbeste smartphone die momenteel verkrijgbaar is, maar hij is tegelijkertijd ook een liefhebber van Android-smartphones.

"Ik ben dol op mijn iPhone. Ik hou van zijn schoonheid, maar ik zou graag willen dat hij hetzelfde deed als mijn Android-toestel", aldus Wozniak. Het uitvoeren van voice commando's werkt op Android beter. Ook het ingebouwde navigatiesysteem werkt volgens Wozniak op Android-toestellen beter dan op de iPhone. Smartphones met Android waren volgens hem altijd erg ingewikkeld, maar ze worden steeds gebruiksvriendelijker.

Tevens doet Wozniak ook zijn boekje open over Siri, de ingebouwde spraakherkenningssoftware van de iPhone 4S. Hij stelt dat Siri prima werkte toen een zelfstandige partij aan de applicatie voor Apple werkte. Maar sinds de overname van Siri door Apple is Wozniak niet langer te spreken over de werking van het programma. Hij zegt dat Siri tegenwoordig foutieve of ongewenste antwoorden geeft op vragen van gebruikers. "Als ik voorheen vroeg wat de 5 grootste meren in California waren, kreeg ik een antwoord. Nu krijg ik een lijst met onroerende goederen", aldus Wozniak. Daarnaast kampt Siri volgens hem geregeld met verbindingsproblemen.

Android heeft, wat betreft Wozniak, op sommige punten een streepje voor. Dat zal als muziek in de oren klinken bij Google. Betere reclame voor zijn mobiele besturingssysteem kan het internetbedrijf zich niet wensen.
http://www.techzine.nl/nieuws/28674/wozniak-android-op-veel-vlakken-beter-dan-ios.html

Published On: 18-01-12|Categories: nieuws|

Deel dit bericht