De vraag naar machines met Windows 7 is op eBay verdubbeld in een jaar tijd. Onder druk van alle XP-commotie zoeken consumenten naar vervangende pc's, maar wel het liefst geen Windows 8-machines.

Pc-gebruikers struinen de digitale vlooienmarkten af om aan Windows 7 te komen, al dan niet met bijpassende hardware. Ook aanbieders van licenties krijgen meer toeloop, meldt The Register, aan de hand van cijfers van analistenbureau Terapeak. In de laatste zeven maanden is het aantal verkochte machines met Windows 7 verdubbeld op eBay.

Ook genoeg aanbod Windows 7 op Marktplaats

Maar buiten eBay of Marktplaats (ook daar genoeg aanbod) stappen steeds meer mensen naar de handelaars in tweedehands licenties, meldt The Register. Zo zegt Value Licensing dat in een kwartaal tijd het aantal aanvragen voor licenties per keer is verdubbeld.

Daarbij gaat het vooral om bedrijven met 10 tot 15 pc's, die van hun XP afwillen en naar Windows 7 willen overstappen. Value Licensing komt aan die tweedehand licenties door die uit failliete boedels te kopen en kan die daardoor naar eigen zeggen met 80 procent korting aanbieden.

webwereld.nl

Published On: 20-03-14|Categories: nieuws|

Deel dit bericht