Windows XP is vandaag 10 jaar geworden. Op 25 oktober 2001 werd het populaire besturingssysteem officieel gelanceerd en wordt het nog steeds veel gebruikt.

Windows XP is ongekend populair en is pas sinds kort voorbijgestreefd door Windows 7. Tien jaar in de ICT is een eeuwigheid en XP begint dan ook duidelijk achter te raken op Windows 7 wanneer het bijvoorbeeld gaat om beveiligingsvoorzieningen. Wie nu nog XP draait, zal al behoorlijk wat updates binnen hebben moeten halen, niet echt bevorderlijk voor de snelheid. Toch bleef het besturingssysteem een stuk populairder dan zijn opvolger Vista dat slechts een marktaandeel van nog geen 12% heeft.

Nu werkt nog 35% van alle pc-gebruikers met Windows XP. Tot 8 april 2014 zal Microsoft nog belangrijke updates blijven leveren maar dan gaat toch echt de virtuele stekker eruit. Hopelijk voor Microsoft zijn deze XP-gebruikers al met de komst van Windows 8 bereid over te stappen. Ook voor andere Windows-gebruikers gunstig aangezien het voor niemand wenselijk is wanneer er een heleboel onveilige pc's in omloop zijn.

ComputerIdee

Published On: 26-10-11|Categories: nieuws|

Deel dit bericht