XS4ALL koos er als eerste internetprovider in Nederland voor om volledig over te stappen op het private cloud management platform van Microsoft. Met de implementatie van System Center 2012 en Windows server 2012 is het mogelijk geworden om de complete IT omgeving op één centrale plek te beheren en bedienen. Intern bespaart deze stap medewerkers onder meer veel tijd nu ze beschikking hebben over een self service portaal waar ze applicaties volledig geautomatiseerd in gebruik kunnen nemen. Voor zakelijke klanten betekent het dat ze het eigen serverpark niet langer af hoeven te stemmen op piekperiodes, maar in een veilige omgeving snel en flexibel kunnen opschalen naar de virtuele servers van XS4ALL.

 

‘Voordat we System Center 2012 gingen gebruiken was onze grootste beperking dat we geen totaalbeeld hadden van onze omgeving. Dat kunnen we nu heel eenvoudig zien, of het nu gaat om monitoring of back ups, alles is inzichtelijk. Op deze manier kunnen we tegemoet komen aan de vraag naar de private cloud, die steeds groter wordt.’ vertelt Joey Hofstede, Senior Technical Architect bij XS4ALL. ‘Of het nu gaat om een klant die een externe server wil afnemen of een helpdesk medewerker die een bepaalde tool wil gebruiken, dat kan door het simpelweg aanvinken van een bepaalde dienst. Daar komt geen handwerk meer aan te pas.’ Bekijk hier de video van de internetprovider over System Center en Windows Server 2012.

Internet voor iedereen
Nederlands eerste internetprovider XS4ALL heeft al jaren een sterke focus op veiligheid en privacy.
Het is al bijna 20 jaar geleden dat een groep Amsterdamse internetpioniers het bedrijf opstartte met als doel om ‘internet voor iedereen’ aan te kunnen bieden. Het target van XS4ALL om in het eerste jaar 500 aanmeldingen te krijgen, was na een dag volbracht. Inmiddels heeft de internetprovider 300.000 abonnees. XS4ALL groeit mee met de wensen van haar klanten. Ook de technologie is meegegroeid. XS4ALL beschikt over een uitgebreid serverpark dat met System Center 2012 optimaal benut kan worden.

‘De Windows cloud staat, al wil dat niet zeggen dat de ontwikkelingen stokken. Dat is zo mooi aan XS4ALL. De implementatie is nog niet af of het bedrijf heeft zich al aangemeld voor het Technology Adoption Program (TAP) voor de opvolger van Windows Server 2012’ licht Maarten Goet van implementatiepartner Inovativ toe.

microsoft.com

Published On: 31-01-13|Categories: nieuws|

Deel dit bericht