De introductie van Yahoos nieuwe browser Axis had een feestelijk moment moeten zijn. Het veelgeplaagde bedrijf sloeg echter een enorme flater met de release.

Om het gekrompen marktaandeel op te vijzelen heeft Yahoo een nieuwe browser uitgebracht. Axis is beschikbaar voor iOS en pc. Het grootste pluspunt van Axis is de zoekfunctie. Op de pc integreert Yahoo die in de pagina, zodat je geen nieuwe tab hoeft te openen om te zoeken. Voor iOS is Axis een losse app, die de hele browser vervangt, maar voor de pc wordt het als plugin geleverd voor bestaande browsers (Chrome en Firefox). Resultaten komen van Yahoo (dus eigenlijk Bing), en zullen niet iedereen bekoren. Wel heeft het bedrijf zijn best gedaan om de zoekervaring zo makkelijk mogelijk te maken. Zo krijg je previews van zoekresultaten en kan Yahoo gegevens synchroniseren tussen Axis op verschillende apparaten.

De lancering van Axis voor Chrome liep uit op een blamage. Een medewerker van Yahoo bleek per ongeluk deprivésleutel van Yahoo meegeleverd te hebben, waardoor iedereen Chrome-plugins kon maken namens Yahoo. De fout is inmiddels hersteld, maar zorgde voor een smet op de lancering van een verder mooi en ambitieus product.

pcmweb

Published On: 24-05-12|Categories: nieuws|

Deel dit bericht