Zoekbedrijf Yahoo heeft zijn eigen browser Axis gepresenteerd. Axis moet een nieuwe manier van zoeken mogelijk maken. Het werkt als plug-in voor onder meer Chrome en Firefox op de desktop en als stand-alone op iPad en iPhone.

Met Axis is het mogelijk om de lijst met zoekresultaten en de geopende links op een pagina bijeen te zien, waardoor de gebruiker de Terug-knop van de browser niet hoeft te gebruiken om terug te gaan naar de zoekresultaten. Ook kunnen gebruikers op de iOS-versie 'vegen' om het volgende zoekresultaat te zien, wat volgens Yahoo het idee moet geven van een magazine. Axis moet een meer visuele manier van zoeken opleveren.

De homepage van Axis toont recente favorieten die de gebruiker heeft aangemaakt samen met recente zoekopdrachten op alle apparaten waar de gebruiker Axis op heeft staan. Voor die functie moet wel worden ingelogd. Volgens Yahoo is inloggen mogelijk met een Yahoo-, Facebook- en Google-account.

Axis is een standalone-applicatie voor iPad en iPhone en werkt als add-on voor Chrome, Firefox, Internet Explorer en Safari op de desktop. Voor de add-on is wel een recente versie van de browser nodig. Voor Firefox is dat versie 7 of hoger, voor IE is dat 9. De iOS-versie is vooralsnog niet beschikbaar in Nederland.

Tweakers

Published On: 24-05-12|Categories: nieuws|

Deel dit bericht