Op 1 maart verhoogt Ziggo de snelheden voor zakelijke klanten met een alles-in-een-pakket. Ondernemers kunnen dan maximaal een downloadsnelheid van 200Mbit/s en een uploadsnelheid van 40Mbit/s halen. Daar staat tegenover dat de pakketten iets duurder worden.

De Office Basis ZZ1- en ZZ2-pakketten krijgen beide een hogere download- en uploadsnelheid, terwijl het ZZ3-pakket enkel een hogere uploadsnelheid krijgt. Het ZZ1-pakket gaat naar een downloadsnelheid van 60Mbit/s en een upload van 10Mbit/s, waar dat nu nog 50Mbit/s om 5Mbit/s is. Het ZZ2-pakket gaat van 100Mbit/s down en 10Mbit/s up naar een downloadsnelheid van 130 megabit per seconde en een uploadsnelheid van 30 megabit per seconde. Het ZZ3-pakket blijft een downloadsnelheid behouden van 200Mbit/s, terwijl de uploadsnelheid wordt verdubbeld van 20 naar 40Mbit/s.

Daar staat tegenover dat de tarieven van de pakketten elk met een euro stijgen; vanaf 1 maart kosten de pakketten respectievelijk 46, 56 en 66 euro. Ook gaan de internationale tarieven voor bellen omhoog, evenals het onbeperkt-bellenabonnement. Dat abonnement kost nu nog 10 euro per maand, maar vanaf 1 maart is dat 12,50 euro. Ook de tarieven die klanten per minuut en per gesprek betalen voor telefonie stijgen, van 7 naar 8 eurocent. De kosten van veel betaal-tv-pakketten dalen juist.

Eerder kondigde Ziggo al prijsverhogingen voor consumenten aan. Volgens Ziggo zijn de prijsverhogingen het gevolg van gestegen kosten, onder andere door inflatie. Wie de hogere abonnementstarieven niet wil betalen, kan zijn abonnement tot 1 maart zonder problemen opzeggen, belooft Ziggo.

De maximale uploadsnelheid van 40Mbit/s voor zakelijke klanten is fors hoger dan die van thuisgebruikers, die maximaal met 18Mbit/s kunnen uploaden. De maximale downloadsnelheid van 200Mbit/s was al hoger dan de 180Mbit/s die privéklanten maximaal kunnen afnemen. Binnenkort begint Ziggo met proeven voor een 'veel hogere' internetsnelheid.

Tweakers

Published On: 14-01-15|Categories: nieuws|

Deel dit bericht